ترخیص کالا بدون کارت بازرگانی

افراد معاف از دریافت کارت بازرگانی

افرادی که نیاز به ارائه کارت بازرگانی ندارند:

اشخاص و کارگران ایرانی که گواهینامه شغلی از وزارت کار و امور اجتماعی کشور گرفته اند یا در کشورهای خارجی مشغول به کار هستند، نیازی به کارت بازرگانی ندارند. این افراد می توانند طبق فهرست محدود و در حد تعداد، مقدار و یا ارزش تعیین شده اقدام به داد و ستد نمایند.
برخی کالاهای صادراتی به تشخیص کارشناسان اداره گمرک غیر قابل فروش در داخل کشور هستند، برای ترخیص چنین کالاهایی نیاز به ارائه کارت بازرگانی نیست.
ساکنین مناطق مرزنشین و افرادی که در این محدوده  زندگی می کنند، یا شرکت های تعاونی که در این مرزها وجود دارند، برای ترخیص کالاهای وارداتی یا صادراتی خود نیاز نیست کارت بازرگانی داشته باشند.
ملوانانی که در داخل شناورها کار می کنند یا افرادی که در سواحل کشور مشغول فعالیت و رفت وآمد هستند، و شغلشان به محدوده ساحل مرتبط است، نیازی به تهیه کارت بازرگانی ندارند. این افراد می توانند بدون ارائه کارت بازرگانی به اندازه ارزش تعیین شده کالاهای مورد نیاز خود و خانواده خود را از مرز رد و بدل کنند.
سازمان صنعت و معدن برای افراد مرز نشین جهت تجارت کارت معتبر پیله وری صادر می کند. این کارت از جمله مجوزهایی است که به پیله وران برای کالاهای ورودی مورد نیاز آنها به استان خود و استان های مجاور داده می شود. افرادی که دارای این گواهینامه معتبر هستند نیازی به کارت بازرگانی ندارند.

 

ساده ترین روش برای افرادی که کارت بازرگانی ندارند چیست؟

استفاده از کارت بازرگانی شرکت های ترخیص کالای صادراتی و وارداتی است. با این روش کالای مربوطه به نام دارنده کارت بازرگانی وارد و یا خارج می شوند. تمامی عوارضات و مالیات‌ها هم به نام شرکت ترخیص صادر می شود و تاجر تنها با شرکت تسویه خواهد داشت.

 ترخیص کالا بدون کارت بازرگانی

  • صدور مجوز موردی: این بخشنامه مربوط به قطعات اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی می شود. واردات ماشین آلات، تجهیزات، اجزاء و قطعات مربوطه برای یکبار و به مدت مشخص بدون کارت بازرگانی امکان پذیر است.
  • واحدها و مشاغل مربوطه: واحدهای زیر مشمول بند یک می‌باشند:
  • دارندگان پروانه بهره‌برداری
  • افرادی که جواز تاسیس شرکت با پیشرفت قابل قبول را دارند.
  • معادنی که موفق به دریافت مجوز معاونت امور معادن و صنایع معدنی شده اند.
  • دارندگان پروانه کسب صنفی ویژه واحدهای تولیدی
  • اشخاصی که جواز تاسیس چاپخانه دارند.
  • استمرار واردات واحد تولیدی: واحدهای تولیدی که در واردات مواد اولیه استمرار دارند مشمول این بند نخواهند شد. این کارخانجات به دلیل ادامه دار بودن نیازشان باید کارت بازرگانی داشته باشند.
  • یکپارچه سازی مکاتبات: سازمانهای استانی نمی تواند برای یک واحد تولیدی چندین مجوز موردی صادر کنند. برای این منظور سامانه‌هایی در حال پیاده سازی است که پیکره شبکه ای را یکنواخت سازد تا در تمامی سامانه های جامع تجارت سابقه کارت بازرگانی قابل ردیابی و پیگیری باشد. به این ترتیب مکاتبات فیزیکی بین سامانه ها هم خاتمه خواهد داشت و اطلاعات کل شبکه یکپارچه خواهد شد.

    مزیت واردات کالا بدون کارت بازرگانی

    صرفه‌جویی در زمان است. چون اقدام برای دریافت کارت بازرگانی زمان بر است.

    دومین مزیت واردات بدون کارت بازرگانی کم شدن دغدغه و استرس است که باعث می شود تمرکز بیشتری روی سایر امور تجاری داشته باشید.

     

دیدگاه خود را بیان کنید

You must be logged in to post a comment.*