ذرت دامی

ذرت به عنوان یکی از پر مصرف ترین غلات به شمار می رود که به عنوان غذای انسان و  غذای دام و طیور مورد استفاده قرار می گیرد. ذرت در صنایع مختلف غذایی مصارف مختلفی دارد که بنا به شرایط بازار و میزان مصرف بالا، واردات ذرت از اهمیت بالایی برای دولت برخوردار است. در حال حاضر دانه های ذرت و سویا به عنوان غذای اصلی پرورش مرغ و تخم مرغ در کشور محسوب می شوند که تحت عنوان نهاده های دامی به کشور وارد می شوند.

واردات ذرت دامی یکی از مسائل چالش برانگیز برای کشور است. برخی، واردات ذرت را مثبت می‌دانند و برخی دیگر با اشاره به مشکلاتی که در این راه وجود دارد، این بازار را بسیار حساس و پرنوسان معرفی کرده اند. ذرت دامی، یکی از محصولات کشاورزی است که به عنوان خوراک دام و طیور استفاده می شود و نقش مهمی در پرورش حیوانات و پرندگان دارد. این مسئله به اندازه ای اهمیت دارد که در فرآورده ‌هایی که از دام و طیور به دست می ‌آید نیز منعکس می شود.

ترخیص انواع غلات از جمله ترخیص ذرت از گمرک را به شرکت محورنشان شرق بسپارید.

تعرفه های گمرکی واردات کالا شامل گروه ذرت نیز می شوند که در زیر به برخی از کد تعرفه های واردات ذرت اشاره شده است. به صورت کلی تعرفه واردات ذرت ۴ درصد است.

کد تعرفه برای ذرت بذری ۱۰۰۵۱۰۱۰

کد تعرفه برای سایر دانه ذرت ۱۰۰۵۱۰۹۰

کد تعرفه برای ذرت شیرین یخ زده ۰۷۱۰۴۰۰۰

در خصوص تعرفه واردات ذرت شیرین باید ۱۵% حقوق گمرکی و سود بازرگانی اضافه شود.

 

 

شرایط واردات ذرت دامی

 استاندارد های ذرت دامی برای کسب مجوز وارداتی :

رطوبت – حداکثر ۱۴
⦁ پروتئین – حداقل ۸
⦁ چربی – حداقل ۵/۳
⦁ خاکستر – حداکثر ۵/۱
⦁ فیبر – حداکثر ۷/۲
⦁ آفلاتوکسین – حداکثر ۲۰ppb
⦁ T.V.B-N – حداکثر ۵۰
⦁ شمارش کلی میکروب – حداکثر ۱۰۵ × ۵
⦁ اشریشیا کلای – منفی
⦁ سالمونلا – منفی
⦁ مقدار کلسیم: حداقل ۰۳/۰ درصد وزنی
⦁ مقدار فسفر: حداقل ۲۹/۰ درصد وزنی
نکته:
⦁ تعیین مقدار رطوبت مطابق با استاندارد ۳۲۱ ایران انجام می شود.
⦁ تعیین آفلاتوکسین مطابق با استاندارد ۲۳۵۹ ایران انجام می شود.
⦁ تعیین پروتئین مطابق با استاندارد ۴۵۷ انجام می شود.
⦁ تعیین چربی مطابق با استاندارد ۴۱۵ انجام می شود.
⦁ تعیین خاکستر کل مطابق با استاندارد  ۳۳۲ انجام می شود.
⦁ تعیین فیبر خام مطابق با استاندارد ۵۲۰ انجام می شود.

 

واردات ذرت دامی از کدام کشور ؟

بیشترین حجم واردات ذرت دامی به کشور ایران از روسیه برزیل و اوکراین است. از سایر کشورها نظیر ترکمنستان، هندوستان و سوئیس هم ذرت دامی به ایران وارد می شود اما حجم کمتری نسبت به سه مورد اول دارد. این آمار، چیزی بیشتر از ۸۰ درصد واردات نهاده های دامی ذرت می باشد. ذرت های دامی که از سه کشور روسیه، برزیل و اوکراین به ایران وارد می شود بسیار با کیفیت بوده و قیمت مناسبی دارد. محموله هایی که از هر کدام از این کشورها وارد ایران می ‌شود مورد آزمایش و نمونه برداری قرار می گیرد.
واردات ذرت دامی از روسیه از طریق بندر انزلی و بندر امیرآباد شمال کشور انجام می‌گیرد اما ذرت وارداتی از کشور اکراین و برزیل در بندر امام در جنوب کشور انجام می شود. هزینه های حمل و نقل در هر یک از محموله های فوق متفاوت است.
بسیاری از شرکت های بازرگانی داخل ایران که محموله های خود را از کشورهای مختلف سفارش داده اند متناسب با منطقه مرزی، سفارش را تحویل می‌گیرند و به دست مصرف کننده می رسانند. ذرت دامی غنی از انرژی و نشاسته است و برای خوراک دام و طیور ضرورت دارد.
ثبت سفارش واردات ذرت دامی هم به صورت فله ای و هم به صورت بسته بندی های ۵۰ کیلوگرمی در گونی های استاندارد انجام می شود. اگر تصمیم دارید ذرت دامی بخرید باید با بهترین شرکت های وارد کننده در ارتباط باشید تا سفارش های شما را ثبت کنند. اگر ذرت دامی در انبارها موجود باشد در مدت زمان کمتری می توانید محموله را تحویل بگیرید.
برای واردات ذرت دامی همانند واردات سایر کالاها از خارج از کشور نیاز به انجام مراحل قانونی و گمرکی می باشد. ثبت سفارش خرید ذرت دامی از کشورهای خارجی، مبادله پول و مراحل گمرکی، انجام آزمایش های تاییدیه برای استانداردها و گواهینامه های بهداشتی همگی باید به دنبال هم و مرحله به مرحله انجام شود.

آخرین مطالب وبلاگ

واردات خودرو دست دوم

قانون طرح ساماندهی صنعت و بازار خودرو

ابلاغ آیین‌نامه صنعت خودرو تا ماه آینده  احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت اعلام کرد تزریق اعتبارات به پروژه های عمرانی کشور در...

اخبار خودرو ادامه مطلب

صدور تاییدیه وسایل نقلیه دست دوم وارداتی

هدف از تدوین این دستورالعمل تعیین رویه ای برای ارزیابی و صدور تاییریه تکی وسال نقلیه دست دوم وارداتی براساس الزامات و...

اخبار خودرو ادامه مطلب