صادرات کالا چیست و برای صادرات باید چه نکاتی را رعایت کرد

 

صادرات کالا چیست؟ 

صادرات کالا به معنی خروج کالا از کشور به مقصد سایر کشورهاست. صادرات در رویه های گمرکی دو نوع است صادرات قطعی و صادرات موقت .

 

مراحل صادرات موقت

مراحل صادرات موقت به این صورت است که صادر کننده کالای خود را به علم به اینکه در آینده مجدد به کشور باز می گرداند به خارج از کشور منتقل می کند این امر ممکن است به منظور حضور در نمایشگاه های بین المللی ، بازاریابی ، تعمیر و نگهداری کالا و … صورت پذیرد.

 

استراتژی صادراتی خود را تعیین کنید

استراتژی تجارت یکی از اجزای اساسی طرح تجاری  کسب و کار صادرات ( Business Plan )  شما می­باشد. این استراتژی باید ساده باشد و اطمینان حاصل کنید که همه افراد در شرکت در دستیابی به نتایج صادرات سهیم بوده و از طرح مطلع بوده و برای تعامل با آن علاقمند هستند.

اهداف کلیدی صادرات را مورد تمرکز قرار دهید. از جمله:

دفاع از موقعیت خود در بازار در مقابل صادرکنندگان موجود

کاهش اثرات تغییرات تقاضای فصلی

کاهش هزینه های ثابت

بهره مندی از بیشترین ظرفیت تولید

ارزیابی فناوری های جدید

افزایش قابلیت های مدیریتی

افزایش شهرت و برند بین المللی ( برند سازی بین المللی )

 

ریسک های مراحل صادرات را بشناسید و مدیریت کنید

صادرات به معنی فرصت‌های بیشتر است اما مستلزم خطرات بیشتر. اگرچه محیط‌ های تجارت بین‌المللی در طول سال‌ها به ‌طور قابل‌ ملاحظه‌ای تغییر کرده است، اما خطراتی که صادرکنندگان در هنگام فروش محصولات و خدمات خود در کشورهای دیگر با آن روبرو هستند، همچنان ادامه دارد. افراد زیادی هستند که می‌توانید برای کمک به آن‌ها مراجعه کنید. انتخاب شرکا و مشاوره صادرات حرفه‌ای مناسب ، گام مهمی در کاهش این خطرات است . مشاور امور بانکی و ارزی، مشاور حقوق بین الملل و وکلا، مشاور امور بیمه گذاری و متصدیان حمل و شرکتهای حمل و نقل و کارگزان امور گمرکی و ترخیص کاران بازرگانی محورنشان شما را در مورد خطراتی که ممکن است در بازارهای خارج از کشور با آن‌ها مواجه می شوید ، آگاه می سازد.

 

انواع ریسکها عبارتند از :

ریسک سیاسی

ریسک قانونی

ریسک قرنطینه

ریسک نرخ ارز

ریسک عدم پرداخت

ریسک حمل ونقل

 

محصول صادراتی خود را به خوبی بشناسید

قبل از این که فروش صادراتی رخ دهد ، ممکن است شرکت شما نیاز به تطبیق محصول خود با نیازهای بازارهای صادراتی داشته باشد. مقررات دولت‌ خارجی ممکن است بر اساس شرایط کشور و یا ترجیحات مشتری در هر بازار که شما قصد ورود به آن را دارید ، متفاوت باشد. صادرات موفق مستلزم دانش محصول و آگاهی از ویژگی‌های منحصر به فرد هر بازار هدف دارد.

تحقیقات بازار و تماس با مشتریان خارجی و شرکای تجاری باید به شرکت شما ایده‌ای، درباره محصولاتی که می‌توانید به فروش برسانید، در محلی که می‌توانید محصولات را بفروشید ، ارائه دهند. در بسیاری از موارد، ممکن است شرکت شما محصول خود را تغییر دهد. اینکه شما تا چه حد میتوانید محصول خود را با شرایط بازار هدف تطبیق دهید، یک مسئله کلیدی برای مدیریت است.

محصول خود را برای صادرات آماده کنید : سازگاری محصول

محصولات به دلایل مختلف ممکن است نیاز به اصلاح داشته باشند تا با شرایط بازار سازگار گردند مانند : شرایط جغرافیایی و آب و هوایی ، ترجیحات خریدار، استانداردهای زندگی، مقررات دولتی یا رویه‌های مذهبی .

تغییرات ممکن است حمل و نقل و لجستیک را تسهیل نماید و یا تفاوت‌های احتمالی در استانداردهای مهندسی و طراحی را ایجاد نماید. ادراک حسی حاصل از یک محصول ، مانند طعم و یا اثر بصری، ممکن است یک عامل حیاتی باشد.

مقررات دولت خارجی در رابطه با محصول در تجارت بین ‌المللی بسیار اهمیت دارد. مقررات می‌تواند به صورت تعرفه ای یا موانع غیرتعرفه ای مانند مقررات صنعتی یا مشخصات محصول را به خود بگیرد.

دولت‌ها این مقررات را به منظورهای ذیل‌ وضع می‌کنند

محافظت از صنایع داخلی در برابر رقابت خارجی

محافظت از سلامت و ایمنی شهروندان خود

اجبار واردکنندگان به مطابقت با کنترل‌های محیطی

حصول اطمینان از این که وارد کنندگان نیازهای محلی برای سیستم های الکتریکی یا اندازه گیری را برآورده می‌کنند

محدودیت جریان کالاهای وارداتی یا اجناس از کشورهای خاص

محافظت از شهروندان خود در برابر تأثیرات فرهنگی که آن‌ها نامناسب می‌دانند .

 

بازار صادراتی خود را به خوبی بشناسید.

بازاریابی یعنی شناخت بازارهای خارجی و راههای نفوذ به آن که دستیابی به این شناخت از طریق مذاکره با خریداران، اطلاعات و آمارهای رسمی، شرکت در نمایشگاههای بین المللی، تماس با رایزنان بازرگانی در سفارتخانه ها و اتاق های بازرگانی و همچنین استعلام از موسسات بین المللی و مراکزی که در این مورد خدمات ارائه می دهند امکان‌پذیر است. همچنین شناسائی کالاهای رقیب و کیفیت وقیمت آنها در بازار موردنظر و استفاده از روشهای تبلیغاتی برای معرفی کالا نقش مهمی در موفقیت یک صادرکننده دارند.

تحقیقات بازار به کسب اطلاعات در زمینه الزامات و استانداردهای مورد توجه در کالاهای وارداتی کشور مقصد ، مقررات و قوانین وادرات کشور مبدا و واردات کشور مقصد، روش های توزیع و حمل کالا ، اندازه و رشد بازار ، رقابت ، تعداد افراد و میزان تولید محلی و … اشاره دارد تا بتوانید فرصت های بازار و هزینه دستیابی به آنها را ارزیابی کنید.

 

بازاریابی و شناسایی مشتریان از طریق حضور در هیئت های تجاری

هیأت های تجاری و بازاریابی : یکی از روش های مناسب توسعه صادرات و روابط اقتصادی با کشورهای هدف اعزام هیأت های تجاری اقتصادی و بازاریابی به کشور مدنظر بوده است. بی شک با اعزام یک هیأت تجاری به خارج از کشور نسبت به سفرهای تجاری انفرادی می توان به مذاکرات عمق بیشتری بخشید و سرپرستان و مسئولین اینگونه هیأت ها در صورت تجربه کافی و انتخاب و اجرای برنامه های مفید و سازنده می توانند حتی در اولین سفر و ملاقات و مذاکره با طرفهای تجاری و ایرانی دست به ابتکارات جالبی بزنند که منتهی به عقد قراردادهای قطعی و واقعی تجاری گردد.

به استناد بند الف ماده ۸ دستورالعمل حمایت از صادرات غیر نفتی کشور و به منظور گسترش سهم بازار کالاها و خدمات صادراتی ، حضور و ماندگاری در بازارهای هدف و دستیابی به اهداف صادراتی کشور، پرداخت بخشی از هزینه های پذیرش هیأت های تجاری، بازاریابی و سرمایه گذاری در صورت تأمین منابع مالی لازم در چارچوب آیین نامه مشخص قابل پرداخت می باشد.

علاوه بر سازمان توسعه تجارت ایران ، سازمان های ذیل نیز مجری پذیرش هیئت های تجاری و بازاریابی می باشند :

اتحادیه ها، انجمن ها، تشکل های صادراتی و صندوقهای غیردولتی توسعه صادرات

اتاق مرکزی تعاون جمهوری اسلامی ایران

اتاقهای بازرگانی و صنایع و معادن

شرکتهای خدمات مسافرتی بین المللی مجاز که صلاحیت های فنی و اجرایی آنها به تأئید مراجع ذیربط و سازمان توسعه تجارت ایران رسیده باشد.

سازمانهای بازرگانی استانهای کشور

نمایندگی ها و رایزنان بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور

مجریان نمایشگاه های بین المللی تخصصی

 

 استفاده از اینترنت برای پیدا کردن خریداران خارجی در مراحل صادرات

شما می توانید با ثبت نام در برخی سایت هایی که به معرفی خریداران و فروشندگان جهانی می پردازند، با انبوهی از خریداران و فروشندگان جهانی از طریق شبکه اینترنت در ارتباط باشید. استفاده از تجارت الکترونیکی برای معرفی کالا و خدمات و توسعه بازارهای صادراتی در حال حاضر از اهمیت ویژه ای برخوردار است. راه اندازی وب سایت و ثبت اطلاعات یکی از اصلی ترین استراتژی ها در مراحل صادرات کالاست. کمتر کسی است که از جستجوی اینترنتی برای یافتن تامین کنندگان مناسب، ارزیابی امکانات آنها و مذاکره با آنها استفاده نکند.

 

قوانین و مقررات صادرات کالا در کشور خود و واردات در کشور مقصد را مطالعه نمایید

اطلاعات از آخرین قوانین و مقررات در خصوص کالای صادراتی بسیار اهمیت دارد. این قوانین شامل دو گروه هستند قوانین و مقررات کشور صادر کننده و قوانین و مقررات کشور واردکننده.

آگاهی از آخرین ضوابط در حوزه صادرات شامل مواردی : ممنوعیت صادرات یا واردات کالا، الزام به اخذ و ارائه مجوزها جهت صادرات و واردات، روش اخذ مجوزهای لازم برای صادرات ، الزام به اخذ استانداردها و مجوزهای تخصصی همچون مجوزهای بهداشتی، دامی و گیاهی، تعرفه صادرات و واردات و مالیات کالا، محدودیت صادرات و واردات با برخی کشورها و شرکتها به علت تحریم ها و یا لیست سیاه و ضوابط خرید و فروش کالا در کشور مقصد است.

برای آگاهی از اطلاعات مرتبط با قوانین و مقررات واردات در کشو مقصد شما می توانید به سایت های مرتبط به گمرکات کشور مقصد، سایتهای اتاقهای بازرگانی و .. مراجعه نمایید. بهتر است در این موارد حتما از مشاور تخصصی استفاده کنید تا جزئیات دقیق تری را به شما اعلام نمایند. لازم به ذکر است در هنگام تعامل با خریداران نیز آنها می توانند اطلاعات دقیقی در خصوص استانداردها و موارد بهداشتی و الزامات بسته بندی و … به شما اعلام نمایند.

آیا واردات کالای شما به کشور مقصد ممنوع است یا نه و چه محدودیت هایی دارد؟

همانطور که در کشور ما واردات برخی از اقلام کالایی (مانند الکل و تجهیزات ماهواره و …) دارای محدودیت و ممنوعیت است، ممکن است واردات کالای شما در کشور مقصد ( بازار صادراتی ) نیز دارای چنین محدودیت‌هایی باشد. شما برای آگاهی از ممنوعیت های کالایی ابتدا می بایست در خصوص طبقه بندی کالای خود را بر اساس طبقه بندی استاندارد گمرکها برای برخی از کشورها دارای اهمیت است و ممکن است محدودیت حجمی و تعدادی برای واردات در نظر گرفته باشند. آگاهی از سایر محدودیت های قانونی برای کالای شما همچون مجوز و گاهی اجازه واردات، انواع گواهی نامه‌های دیگر مورد نیاز، نرخ تعرفه ها و عواض قانونی در کل فرآیند و قوانین ضد دامپینگ دارای اهمیت است.

در ایران ارزش گمرکی عبارتست از بهای سیف  ( بهای خرید کالا در مبدأ به اضافه هزینه بیمه و حمل و نقل و باربندی ) و کلیه هزینه های مربوط به افتتاح اعتبار یا واریز بروات و همچنین حق استفاده از امتیاز نقشه ، مدل و علامت بازرگانی و سایر حقوق مشابه مربوط به کالا و سایر هزینه‌هایی که به آن کالا تا ورود به اولین دفتر گمرکی تعلق می گیرد که از روی سیاهه خرید ( فاکتور تجاری ) یا سایر اسناد تسلیمی صاحب کالا تعیین و براساس نرخ ارز و برابری های اعلام شده از طرف بانک مرکزی ایران در روز تسلیم اظهارنامه خواهد بود. در حال حاضر تعرفه مراحل صادرات در ایران برای اکثر گروه های کالای صفر است.

تقسیم بندی تعرفه براساس چگونگی دریافت
تعرفه ارزشی  : تعرفه گمرکی ممکن است براساس ارزش کالا دریافت شود، در این صورت آن را تعرفه ارزشی مینامند. در این روش، حقوق و عوارض گمرکی کالا یا تعرفه آن درصدی از ارزش آن کالا را تشکیل میدهد که باید به گمرک پرداخت شود.
تعرفه ثابت :  تعرفه گمرکی در مواقعی براساس مقدار آن کالا ( وزن یا تعداد ) وضع میشود.
تعرفه مرکب  : تعرفه گمرکی در مواردی براساس ترکیبی از دو روش تعرفه ارزشی و تعرفه ثابت دریافت میشود.

 

کالای خود را برای حمل آماده نمایید.

همکاران خود در زنجیره صادرات را شناسایی نمایید مانند متصدیان حمل و نقل (فورواردرها)

برای صادرات کالا ، حمل‌ و نقل مؤثر و رقابتی محصولات شما به بازارهای خارجی بسیار مهم است. هرچند استفاده از یک متصدی حمل‌ و نقل خوب بسیار مؤثر است اما لازم است که مبانی شرایط ترابری ، قیمت گذاری و مستندسازی را نیز به خوبی بشناسید.

استفاده از یک واسطه امور گمرکی (custom broker) و متصدی حمل‌ و نقل (Freight forwarder) و لجستیک خوب ، مناسب‌ترین راه برای حمل کالاهای شما است. این شرکت‌ها ، دارای تخصص در زمینه ارائه اسناد و مدارک ، مذاکرات نرخ حمل‌ و نقل و پیدا کردن ارزان‌ ترین راه برای رسیدن محصول شما به خریداران هستند. ممکن است محصول شما فقط مناسب ترابری اقیانوسی یا حمل‌ و نقل هوایی باشد. درک اصول اساسی حمل‌ و نقل دریایی و هوایی دارای اهمیت است زیرا نرخ‌ ها ممکن است در زمان ارائه ظرفیت‌ های جدید در مسیرهای تجاری و زمان ارائه خدمات بازارهای جدید ، تغییر کند.

اینکوترمز را بایستی به خوبی بدانید.

حمل‌ و نقل دریایی و هوایی دارای مجموعه منظمی از دستورالعمل‌ ها است. یک شروع خوب این است که شرایط اینکوترمز ( شرایط تجاری بین‌ المللی ) را یاد بگیرید. اینکوترمز در سال ۱۹۳۶ معرفی‌ شده و از آن زمان اصلاح‌ شده است، شرایط اینکوترمز برای حمل‌ و نقل کالا و پرداخت کالاهای حمل شده بین المللی بسیار مهم و دارای تعاریف دقیقی است.

کالای خود را به خوبی بسته بندی نمایید.

از دست دادن کالا به علت بسته بندی نامناسب بیش از ۵ بیلیون دلار در کل دنیا خسارت به بار آورده است. این خود به تنهایی دلیل خوبی است تا صادرکنندگان جدید بایستی نسبت به بسته بندی درست آگاه باشند و از ریسکهای بالقوه آن در هنگام حمل و نقل آگاه باشند.

بیمه کالای صادراتی

بیمه عقدی است که یک طرف تعهد می کند از دریافت وجهی از طرف دیگر و در صورت وقوع حادثه ای که منجر به خسارت دیدن کالای مورد نظر شود , خسارات وارده بر کالا را جبران نموده یا وجه معینی را به او بپردازند . متعهد را بیمه گر ( INSURER ) ذینفع را بیمه گزار ( BENEFICIAFY ) و موضوع بیمه را مورد بیمه یا ( ASSURED ) می گویند .

به عبارت دیگر بیمه نامه حمل , تضمینی است که خطرات ناشی از حمل را تقبل کرده و خسارت وارده به کالا را تا حد پوشش بیمه جبران می نماید .

مستندات مورد نیاز برای کالا

آماده‌ سازی دقیق اسناد تجاری برای جلوگیری از تأخیر در ترخیص کالا از گمرک در بندر ترخیص و همچنین برای مطابقت با اعتبارنامه‌ های اسنادی که عباراتی مانند توضیحات دقیق محصول (precise product descriptions)، فهرست‌ بسته‌ بندی (packing list) و گواهینامه‌ هایی ازجمله گواهی‌ های قرنطینه (quarantine certificate) و گواهی‌ مبدأ (certificate of origin) را مشخص می‌کنند، ضروری است.

پروفرما پیش فاکتور

صادرکننده باید پروفرما یا پیش فاکتور را که حاوی مشخصات کالا و فروشنده آن است برای خریدار ارسال نماید. پروفرما یا همان پیش فاکتور به عنوان سندی برای اعلام قیمت و شرایط ارائه کالا برای خریدار صادر می شود. این پیش فاکتور مبنای تصمیم گیری خریدار بوده و بر اساس تاریخ اعتبار آن خریدار می تواند با استناد به اطلاعات پیش فاکتور اقدام به درخواست کالا نماید. پیش فاکتور در بردارنده همان اطلاعات فاکتور تجاری است.

در ترخیص کالای صادراتی در گمرک ایران بسته به نوع کالای شما، به اسناد تجاری زیر نیاز خواهید داشت:

بارنامه ( Bill of lading ):

بارنامه سندی است که بر اساس آن ارسال کننده، کالای خود را در اختیار حمل کننده جهت انتقال آن به نقطه ای مشخص قرار می دهد. بارنامه دو ویژگی دارد : ۱- وجود بارنامه دلالت بر رسید کالا است که توسط حمل کننده به صاحب کالا داده می شود. ۲- وجود بارنامه نشان دهنده سند مالکیت کالا در حین حمل توسط دارنده بارنامه است.

گواهی مبداء ( Certificate of origin – COO ):

گواهی مبداء سند مخصوصی است، مشخصات مبداء کالا، که در آن منبع موثق یا شخصی که اختیار صدور آن را دارد ، صریحاً ارتباط کالای موضوع گواهی مبداء را به کشورهای خاص تصدیق می کند. بر طبق ضوابطی که به منظور اجرای تعرفه گمرکی از لحاظ شرایط کلی یا هر اقدام مربوطه دیگری که برای مبادله کالا وضع می کنند، کشور مبداء کشوری است که کالا در آنجا تولید، ساخته یا پردازش شده باشد.

فاکتور تجاری ( Commercial invoice ):

فاکتور تجاری همان فاکتور رایج در تبادلات تجاری است که در آن فروشنده مبلغ کالا خود را به خریدار جهت پرداخت اعلام می نماید.

اظهار کالا به گمرک ( Customs Export Declaration ):

اظهار کالا به گمرک عبارت است  از هر گونه اظهار یا عملی به هر شکل که مورد قبول یا تحویل گمرک باشد و اطلاعات یا جزئیات مورد نیاز گمرک را ارائه دهد.

اظهارنامه گمرکی به معنای مشخص کردن کالا های وارداتی و یا صادراتی برای گمرک است و تمامی عملیات مربوط به ترخیص کالا های وارداتی و یا صدور کالا از کشورمان باید بر اساس قوانین گمرک و طبق آئین نامه های اجرائی آن، با تنظیم اظهارنامه گمرکی و ارائه ی آن به گمرک صورت بگیرد.

رسید قبض انبار گمرکی ( Customs warehouse receipt ):

قبض انبار گمرکی  قبض انبار یا قبض رسید و تحویل کالا به انبار عبارت است از سندی که تحویل گیرنده کالا ( انباردار ) به موجب آن تحویل یا رسید کالا یی را با مشخصات خاصی از تحویل گیرنده در تاریخ ورود معینی گواهی می نماید. این سند مهم ترین سند در خصوص مالکیت کالا در گمرک می باشد.

طبق مفاد قانون امور گمرکی و آیین نامه اجرایی آن، هر کالایی که به اماکن گمرکی یا انبارهای گمرکی تحویل می گردد باید بلافاصله در دفاتر مربوطه انبار ثبت و برای هر ردیف فهرست کل بار یا اظهارنامه یا پروانه یا صورت مجلس ضبط یا بارنامه ، قبض انبارجداگانه صادر و به تحویل دهنده کالا تسلیم گردد.

گواهی نامه بازرسی کالای صادراتی ( Export license Inspection ):

گواهی نامه بازرسی کالا  یا گواهی سوریانس ( بازرسی کالا ) سندی است که توسط یکی از شرکت های بازرسی کننده بین المللی صادرمی شود. در بازرگانی بین المللی که طرفین داد و ستد ساکن کشورهای مختلف می باشند و در اکثر معاملات کالا نیز از کشور ثالثی بارگیری و حمل می شود، قاعدتاً خریدار قبل از وصول کالا نمی تواند از انطباق مشخصات کمی و کیفی و سایر خصوصیات کالا با قرارداد فروش اطمینان حاصل نماید.

بیمه نامه ( certificate Insurance ):

بیمه نامه  که به موجب آن یک طرف تعهد می کند د را از دریافت وجهی از طرف دیگر و در صورت وقوع حادثه ای که منجر به خسارت دیدن کالای مورد نظر شور , خسارات وارده بر کالا را جبران نموده یا وجه معینی را به او بپردازند .

فهرست بسته بندی یا عدل بندی ( certificate Packing list ):

فهرست عدل بندی نشان دهنده تعداد کالاهای موجود در هر کارتن،پالت و یا هر نوع بسته بندی مورد توافق خریدار و فروشنده می باشد. این نوع سند هنگام ترخیص کالا در گمرک فروشنده و خریدار بسیار اهمیت دارد.

 

دریافت پول و تضامین کالای صادراتی

برای دریافت وجه می بایست میزان ریسک خود را در نظر بگیرید و بر اساس آن روش پرداخت مناسب را پیشنهاد نمایید.

شرایط پرداخت :

پیش پرداخت – cash in advance –بر اساس آن، خریدار بخشی از مبلغ پرداختی یا تمام آن را پیش از ارسال، پرداخت می­نماید.

وصول اسنادی – letter of credit or draft – دربردارنده ارسال کالا یا خدمات از سوی شما است، اما به صورتی که کنترل آنها در دست شما باقی می­ماند، تا زمانی که مبلغ پرداختی و تعهد قانونی مبنی بر پرداخت در آینده را از خریدار خارجی خود، دریافت نمایید.

حساب باز یا اعتبار باز – open account –با تحویل کالا یا خدمات همراه با فاکتوری که درخواست پرداخت در یک تاریخ مشخص پس از تحویل در آن درج شده‌است، شرایط اعتباری خاصی را در اختیار خریدار شما قرار می‌دهد
قاعدتا روش پیش پرداخت کم ریسک ترین روش در حوزه صادرات برای صادر کننده بوده و روش حساب باز نیز پر ریسک ترین روش برای صادرکنندگان است. محعمولا روش حساب باز برای تجاری استفاده می شود که شناخت کافی با یکدیگر داشته و تعاملات استراتژیکی با یکدیگر دارند.

 

انجام تشریفات قانونی و اظهار و ترخیص کالا از گمرک ایران

کسب مجوز صدور از ارگانها و سازمانهای ذیربط: پس از بازاریابی صادرکننده باید مجوز صدور کالا از ارگانهایی مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت ، کشاورزی ، بهداشت ، سازمان ملی استاندارد و یا نهادهای دیگر کسب نماید.

اظهار کالا به گمرک: در این مرحله کالا به گمرک حمل می شود و اظهارنامه خروجی یا صادراتی تنظیم و به گمرک ارائه می گردد. پس از ارزیابی کالا و پلمپ کردن بسته ها جواز خروجی ( پروانه صادراتی ) اخذ می گردد.

عقد قرارداد حمل و بیمه: صادرکننده با یکی از شرکتهای معتبر حمل و نقل بین المللی قرارداد حمل امضاء می کند و همچنین کالا را تا رسیدن به مقصد بیمه میکند.

دریافت گواهی بازرسی کالا: این گواهی که معمولاً مورد درخواست خریدار است توسط مؤسساتی که موارد توافق طرفین قرار گرفته است صادر می شود.

صدور فاکتور و اخذ گواهی مبدا: صادرکننده در این مرحله باید فاکتور فروش کالای خود را صادر و به تأیید اتاق بازرگانی محل برساند و اتاق بازرگانی در ازای ارائه تصویر پروانه گمرکی، تصویر بارنامه حمل و تصویر فاکتور فروش گواهی مبدأ کالا را صادر خواهد نمود.

ارسال کالا: صادرکننده جواز خروجی را به شرکت حمل و نقل تحویل میدهد و شرکت مزبور براساس آن بارنامه حمل صادر و کالا را از گمرک بارگیری و به مقصد حمل می کند. تعرفه یا حقوق ورودی عبارت است از مالیات و عوارضی که دولت ها به دلایل حمایتی یا مالی و یا ترکیبی از آنها از کالاها اخذ می کنند. اصطلاحا این دریافتی به حقوق گمرکی مرسوم است.

 

دیدگاه خود را بیان کنید

You must be logged in to post a comment.*