محاسبه ی هزینه های واردات یک کالا
محاسبه ی هزینه های واردات یک کالا برای واردات از چه نوع ارزی استفاده خواهید کرد؟
ارز آزاد که از طریق صرافی ها و بانک تهیه می شود و قیمت آن در بازار و متناسب با شرایط عرضه و تعیین می شود.
ارز مبادلاتی توسط دولت عرضه شده و قیمت پایین تری دارد هر چند که تنها برای واردات کالاهای اساسی و از مبدا کشورهای مشخص قابل استفاده است. کالاهای اساسی کشور همچون روغن، گندم، برنج، حبوبات، بعضی داروهای خاص و .. علاوه بر برخورداری از ارز مبادلاتی شامل یارانه نیز می شوند.
ارز نیمایی در این حالت پس از ثبت سفارش و انجام مقدمات در سامانه ی نیما درخواست خرید ارز خود را ثبت کرده و صرافی های مختلف مطابق درخواست شما پیشنهادات خود را ارائه می نمایند. نهایتا واردات کالاهایی که شامل ارز مبادلاتی و نیمایی نیستند از طریق ارز آزاد انجام خواهد شد.
برای واردات اقلام چه هزینه هایی پرداخت خواهید کرد؟
۱– هزینه های ثبت سفارش و اخذ مجوز
هزینه ی ثبت سفارش نیم هزارم (یک دو هزارم) مبلغ ذکر شده در پیش فاکتور است .واردات بعضی کالاها منوط به اخذ مجوز از یک یا چند نهاد دیگر است که شامل هزینه می باشد.
۲– پرداخت وجه به فروشنده در ازای خرید کالا
۳– کارمزد پرداخت وجه به فروشنده
زمانی که از روش پرداخت نقدی حواله ای TT یا اعتبار اسنادی (LC) استفاده می کنید باید به بانک مبالغی را به عنوان کارمزد پرداخت نمایید.
۴ – هزینه ی حقوق ورودی کالا
برای محاسبه ی حق ورودی گمرک لازم است ارزش CIF کالای خود را محاسبه نمایید.
چگونه ارزش CIF کالا را محاسبه کنیم؟
اصطلاحی به نام ارزش CIF کالا وجود دارد که گاها به آن “سیف” می گویند. کلمه ی اختصاری شامل سه کلمه ی لاتین قیمت، بیمه و هزینه حمل است و به صورت زیر محاسبه می شود:
ارزش CIF کالا = مبلغ پرداختی توافق شده برای کالا در هنگام تحویل + هزینه ی حمل تا اولین مرز ایران + هزینه ای که برای بیمه پرداخت می شود. عدد بدست آمده به دلار است و باید در نرخ رسمی ارز (نرخ رسمی) ضرب شود تا ارزش ریالی CIF کالای شما بدست آید.
۵– مالیات بر ارزش افزوده
درصد مالیات بر ارزش افزوده همه ساله اعلام شده و روی مجموع حقوق ورودی و ارزش CIF اعمال خواهد شد.
۶ – هزینه های بیمه و حمل و نقل
هزینه های حمل و نقل: برای انتقال کالا از نقطه ی تحویل تا اولین مرز ایران باید از خدمات شرکت های باربری استفاده کنید که هزینه ی آن بر اساس روش حمل (ریلی، زمینی، هوایی، دریایی) متفاوت است.
هزینه های بیمه باربری : این هزینه بر اساس نوع بیمه ی انتخاب شده متفاوت است.
۷– هزینه های بازرسی : کالاهای شامل استاندارد بهتر است در مبدا مورد بازرسی قرار گیرند تا عملیات ترخیص در زمان کمتری انجام شود. مبالغ پرداختی بر اساس نوع و تعداد بازرسی هایی که درخواست میشود متفاوت خواهد بود.
۸– هزینه های انبارداری + دموراژ : هزینه های انبارداری در ورودی های مختلف گمرکی متفاوت است. پس از رسیدن کالا به گمرک ایران، معمولا استقرار کالا برای چند روز اول رایگان و در صورت طولانی شدن فرآیند ترخیص شامل هزینه های انبارداری یا احتمالا دموراژ خواهد شد.
۹– هزینه ی صدور ترخیصیه و حق توقف کالا : یکی از اسناد مهم برای ترخیص کالا ترخیصیه است که به معنای تسویه حساب خریدار با شرکت حمل و نقل می باشد. تا زمانی که ترخیصیه صادر شود نیازمند مجوز حق توقف کالا در انبار هستید که صدور آن هزینه ی اندکی خواهد داشت.
۱۰– هزینه ی حمل و نقل نهایی پس از ترخیص کالا : پس از ترخیص کالا از گمرک برای انتقال آن به محل مورد نظر هزینه هایی برای حمل کالا پرداخت خواهد شد که میزان آن با توجه به روش حمل، وزن کالای وارداتی و طول مسیر متفاوت است.