مدارک حمل بار از ترکیه

حمل بار به ترکیه از تمامی گمرکات
مدارک مورد نیاز صادرات به ترکیه :
- اسناد صادرات
- اخذ گواهینامه CE
- فاکتورهای فروش (invoice)
- گواهی مبدا (certificate of origin)
- گواهی حمل و نقل
- فاکتور پروفورما(proforma)
- گواهینامه بهداشت
این اسناد شامل دفترچه راهنما، مشخصات کالا، استاندارهای کالا و راهنمای نصب و استفاده کالا میباشد که در زمان ارسال کالا باید همراه کالا ارسال گردد.
در فاکتور فروش چه مواردی مشاهده میشود؟
فاکتور فروش شامل شرح کالا، مقدار، اندازه و وزن کالا، مبلغ کالا، کد HS، شرایط پرداخت مبلغ، شرایط تحویل و کشورهای مبدا و مقصد و کلیه موارد لازم باید در این فاکتور ذکر شود.
گواهینامه CE چیست؟
زمانی که شرکتی قصد فروش کالای خود را در کشور ترکیه داشته باشد و این کار را تحت عنوان صادرات انجام دهد باید قبل از آن گواهی CE را دریافت نماید. گواهی CE که بر روی کالا نصب می شود نشان دهنده تطابق کالا با استاندارد های سلامت ، محیط زیست و ورود قانونی به کشور ترکیه را تایید می کند و در صورت نداشتن این گواهی کالا مرجوع میگردد.
در این گواهینامه باید نام تولیدکننده، نام صادر کننده یا نماینده قانونی آن، اطلاعات مربوط به کالا و استاندارد کسب شده باید درج شود.
گواهی مبدا چیست؟
در گواهی مبدا کشور صادر کندده کالا کلیه اطلاعات مربوط به به کالا از لحاظ استاندارد و تعداد تایید میکند و باید حتما به زبان انگلیسی ترجمه شده باشد.
گواهی مبدا باید توسط شرکت صادر کننده یا شرکت حمل و نقل تهیه و توسط اداره گمرک و اتاق بازرگانی تایید شده باشد و در زمان ورود کالا باید نسخه اصلی آن به گمرک تحویل شود.
گواهی حمل و نقل چیست؟
گواهی است که در آن کلیه اطلاعات مربوط به کالا وارداتی بطور کامل وارد می شود و در سه نسخه مخصوص فروشنده ، خریدار و گمرک صادر میشود.
فاکتور پروفرما چیست؟
در این فاکتور نام صادر کننده یا فروشنده ، نشانی، تلفن، فاکس و نمابر و نام وارد کننده بهمراه نشانی کامل،شماره و تاریخ صدور پروفرما،تعداد و مقدار کالا، نام و مشخصات فنی کالا، ارزش واحد و ارزش کل، بیمه کالا، مبدا، هزینه های حمل و نقل، مدت اعتبار قیمت پروفرما، روش های پرداخت وجه و روشهای تحویل کالا در مقصد را بطور کامل توضیح داده است و حتما باید واژه proforma در آن درج گردد.
گواهینامه بهداشت چیست و به چه منظور صادر میشود؟
گواهی بهداشت به منظور حفظ سلامت انسانی و برای کالاهای وارداتی و محصولات غذایی مانند محصولات گیاهی همچون دانه های روغنی و محصولات حیوانی مانندحیوانات زنده و گوشت و … دریافت می شود.
گمرک بازرگان:
شهر بازرگان یکی از شهرهای مرزی در استان آذرباییجان غربی و هم مرز کشور ترکیه می باشد که مجاور منطقه آزاد ماکو است. گمرک بازرگان در ۱ کیلومتری شهر بازرگان قرار دارد و یکی از مهم ترین گمرکات کشور جهت ترخیص و واردات کالاهای ترکیه ای و اروپایی محسوب می شود بطوری که می توان گفت تقریبا اکثر کالاهای اروپایی از این گمرک وارد کشور می شوند.
این گمرک در سال ۱۳۰۵ تاسیس شده است. جالب است بدانید که این گمرک از سمت ترکیه به گمرک گوربلاغ معروف است و تنها مرز گمرکی بین المللی ایران و ترکیه است که به صورت ۲۴ ساعته مشغول فعالیت می باشد.
از مهم ترین کالاهای وارداتی از این گمرک می توان به پوشاک، انواع ظروف، انواع درب ضد سرقت، لوازم پلاستیکی، لوازم تزئینی، انواع پارچه ها و … اشاره کرد.
قابل ذکر است که عمده کالاهای صادراتی از گمرک بازرگان به کشورهایی همچون عراق، ترکیه، آذرباییجان، ارمنستان، گرجستان، افغانستان، ترکمنستان و تاجیکستان صورت می گیرد که این کالا ها دارای طیف های گوناگونی می باشند که از آنها می توان به سنگ منگنز، ماشینهای تراش، سنگهای اکوسین، موتور گیربکس، ، اجزا و قطعات تریلرها و … اشاره کرد.
گمرک بازرگان دروازه ای برای ترانزیت کالا در این منطقه می باشد به طوری که روزانه صدها کشنده از این گمرک برای کشور ایران و کشورهای همجوار جهت ترانزیت کالاها عبور می کنند و کالاهای وارداتی و صادراتی را حمل و نقل و به مقصد می رسانند.