واردات از ژاپن

واردات از ژاپن به ایران

متاسفانه ایران به دلیل تحریم های شدید و تاثیرات مخرب آن ها بر روی اقتصاد کشور، توانایی واردات از چین در موارد ذکر شده را ندارد. چرا که نوسانات ارزی شدید و تورم های غیر قابل کنترل و از همه مهم تر، کم شدن ارزش واحد پول ایرانی در ابعاد جهانی، راهی برای تجارت عمیق و پولساز با ژاپن نگذاشته است. تمامی محصولات با کیفیت ژاپنی با قیمت های سرسام آوری برای ایرانیان تمام می شوند؛ در واقع قشر متوسط جامعه تحت هیچ شرایطی، موقعیت مالی خرید چنین محصولاتی را از بازار ایران نخواهد داشت. پس طبیعی است که واردات از ژاپن برای ایران به محصولات و نمونه های دیگری محدود می شود که در ادامه به شرح آن ها خواهیم پرداخت.

واردات کالا از ژاپن

به طور کلی اگر بخواهیم واردات کالا از ژاپن را در ابعاد جهانی و در کشورهای کل دنیا بررسی کنیم؛ به محصولات و اقلام تولیدی مانند انواع خودرو به جز قطار و تراموا، جعبه دنده و قطعات آن، مدارهای مجتمع الکترونیک، انواع خودرو، ماشین آلات برای تولید نیمه هادی ها، مدارهای مجتمع الکترونیک، قطعات دستگاه های چاپ، انواع کشتی برای حمل بار و مسافر، طلا، روغن های معدنی، ابزار نوری، عکاسی، سینما، آهن و فولاد، مواد پلاستیکی، مواد شیمیایی ارگانیک، مروارید طبیعی یا پرورده، سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، کائوچو و محصولات ساخته شده از آن، دیگ های بخار و قطعات آن و ضبط کننده صدا و تلویزیون خواهیم رسید.

اما لیست اقلام واردات از ژاپن شامل مواردی همچون قطعات جداگانه برای تولید اتومبیل سواری، محصولات آهن یا فولاد، تجهیزات مربوط به وسایل نقلیه موتوری، موتورهای پیستونی، الکترودهای ذغالی، سایر ماشین ها و دستگاه های مکانیکی با قابلیت های خاص و کمپرسورهای برودتی مخصوص و خودروهای سواری می شود. البته لاین واردات از ژاپن برای ایران آنقدرها هم فعال نیست و حالا حالاها هم شرایط برای عرض اندام ایران در این تجارت مهیا نخواهد شد.

واردات ژاپن

با بررسی و یک نگاه کلی به واردات ژاپن در کشورهای مختلف، متوجه خواهید شد که این تجارت عموما حول لوازم و تجهیزات صنعتی می گردد. با این حال تجارت با ژاپن حتی برای بزرگ ترین شرکای این کشور نیز دشوار است. چرا که بازرگانان و تجار این کشور در برقراری ارتباط با افراد غریبه هم معمولا از زبان اصلی کشور خودشان استفاده می کنند و خیلی کم پیش می آید که از زبان انگلیسی کمک بگیرند. از این رو، یک تاجر حرفه ای باید از طریق مترجم ها و یا تسلط خودش بر زبان ژاپنی، با تجار ژاپنی ارتباط برقرار کند.

یکی از مهم ترین عواملی که در کیفیت واردات یا صادرات به ژاپن بسیار موثر است، نحوه ی حمل بار از این کشور است. ژاپن معمولا در تجارت خود از راه های هوایی برای حمل بار استفاده می کند. این موضوع با اینکه هزینه ی بالاتری را بر روی قیمت نهایی محصول اضافه می کند، اما امن ترین گزینه برای صادرات و واردات ژاپن محسوب می شود. با اینکه بسیاری از اقلام صادراتی ژاپن، شامل قطعات و تجهیزات صنعتی سنگین هستند اما این موضوع نیز نمی تواند در تصمیم ژاپن برای صادرات هوایی اقلام مورد نظر، تاثیر خاصی بگذارد. در نهایت عملکرد مثال زدنی ژاپن در تبدیل شدن به یکی از بزرگ ترین اقتصادهای دنیا، می تواند نمونه و راهنمای خیلی خوبی برای کشورهای در حال توسعه باشد. پشتکار ژاپنی ها در توسعه ی صنعت و فناوری در کشورشان و حضور فعال آن ها در بازارهای جهانی، مثال زدنی است.

دیدگاه خود را بیان کنید

You must be logged in to post a comment.*