ترخیص کالا از گمرک

مفهوم آرم گمرک جمهوری اسلامی ایران

  • در لوگو به مفهوم واژه گمرک به اعتبار دروازه و دروازبان اقتصادی کشور توجه شده است.
  • نوار قرمز به مفهوم ورود و صدور ممنوع و کنترل شده کالاست.
  • خطوط تشکیل دهنده آرم نمادی از حروف مقطع واژه گمرک می‌باشد.
  • نوار سبز به مفهوم ورود و صدور آزاد کالا است.
  • دو نوار سیاه در دو زاویه آرم، چهارچوب دروازه و بیانگر کنترل گمرکی و اعمال قانون است.
    1.  بازرسی کالا در مبدا (جهت ترخیص کالا)

      قبل از حمل جهت مطابقت کالا توسط یکی از شرکت های بازرسی که مورد تائید سازمان استاندارد باشد به بازرسی به عمل آید دامنه فعالیت شرکت بازرسی دارای اهمیت می باشد که پس از بازدید نسبت به صدور  گواهی جهت ترخیص کالااقدام می گردد.

    2.   بازرسی در مقصد جهت ترخیص کالا

      در ترخیص کالا در صورتیکه که بازرسی در مبدا انجام نشده باشد باید نمونه ها از کالا زیر نظر بازرس مربوط استانداد و نماینده شرکت بازرسی نمونه کالا ، به یکی از آزمایشگاه های مورد تائید سازمان همکار سازمان استاندارد یا شرکت اکرودیتیه ارسال شود.نوار سبز و قرمز با فضای سفید بین آنها نشانگر پرچم جمهوری اسلامی ایران است.

      ترخیص کالا عبارت است از انجام کلیه تشریفات گمرکی برای واردات کالا و یا صادرات کالا به گمرکات کشور . برای انجام تشریفات گمرکی و ترخیص کالا مدارکی مورد نیاز است که اصلی ترین آنها شامل موارد زیر می باشد:

      1. بارنامه یا B/L
      2. گواهی مبدا یا سیاهه کالا یا CO
      3. لیست عدلبندی یا PACKING LIST
      4. فاکتور فروش یا PROFORMA یا INVOICE

      همه این مدارک قبل از ورود کالا به گمرک خانه کشور مقصد بایستی در دسترس ترخیص کار برای ترخیص کالا قرار گیرد حالا اگر به مجوزات دیگری از قبیل (( گواهی بهداشت یا قرنطینه)) نیاز داشته باشید باید این مورد را به لیست مدارک مورد نیاز جهت شروع کار ترخیص کالا اضافه نمود و یا اینکه برای بعضی کالاهای خاص ممکن است مدارک خاصی مورد نظر باشد که بستگی به نوع کالا دارد.

      مراحل کلی ترخیص کالا

      1. انجام ثبت سفارش کالا در سامانه جامع تجارت ایران  https://ntsw.ir
      2. اخذ ترخیصیه از شرکت حمل کننده کالایی که به صورت دریایی ارسال شده  یا اخذ قبض انبار کالایی که به صورت هوایی و یا زمینی ارسال شده است.
      3. اظهار کالا در سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزی یابه نشانی
      4. آماده سازی کالا جهت ارزیابی در گمرک خانه محل ورود کالا
      5. دنبال کردن فرآیند ارزیابی و کارشناسی کالا که توسط کارشناسان مجازی سیستم انجام می شود.
      6. بعد از اتمام مراحل کارشناسی و ارجاع سند به قسمت صندوق باید فیش های حقوق و عوارض گمرکی توسط کارگزار یا ترخیص کار و یا حتی صاحب کالا واریز گردد و در سیستم بارگزاری شود.
      7. سپس مرحله درب خروج و اجازه سیستم جهت اعلام بار که بایستی به پایانه حمل و نقل جهت ارسال کالا به انبار صاحب کالا انجام شود.
      8. بارگیری و خروج کالا از درب خروج گمرک
      9. مراجعه راننده کامیون به پایانه و اخذ بارنامه و فیش پرداختی جهت کرایه حمل کالا
      10. تحویل کالا به صاحب کالا و ارائه برگه دستور ترخیص کالا یا یا پروانه سبز گمرکی سابق که در حال حاضر به صورت الکترونیکی صادر می گردد به صاحب کالا

      باتوجه به اینکه جهت طی شدن کلیه مراحل فوق نیاز به انجام تشریفات گمرکی می باشد و بعضا به دلیل انجام از طریق دور اظهاری سوالات و یا مشکلاتی در پروسه انجام فرآیند ترخیص کالا جهت واردات کالا که عمدتا پیچیده تر از صادرات کالا می باشد بوجود می آید. در همه کشورهای جهان، گمرک محل کنترل صادرات کالا و واردات کالا محموله ها و کالاهای مختلف می باشد. هر کالایی که قرار است از مرزهای کشور عبور کند باید وارد گمرک شده و پس از انجام تشریفات گمرکی و فرآیند ترخیص کالا از گمرک صادر گردد.

       ترخیص کار گمرک کیست؟

      ترخیص کار گمرک یا حق العمل کار در گمرک به شخصی گفته میشود که تشریفات گمرکی کالای متعلق به شخص دیگری را به وکالت از آن شخص در گمرک انجام بدهد. کسانی که بدون داشتن کارت حق العمل کاری تشریفات گمرکی کالا را به وکالت انجام می دهند نمی توانند بیش از ۱۰ مرتبه در سال به این کار اقدام نمایند مستخدمین تجارتخانه ها یا مستخدمین حق العمل کاران که منحصرأ کارهای آن تجارتخانه یا آن حق العمل کار را در گمرک انجام می دهند مشمول مقررات ماده این آئین نامه خواهند بود هیچ شخصی بعنوان حق العمل کار در گمرک پذیرفته نمی شود مگر اینکه پروانه مخصوص را از اداره کل گمرک دریافت نموده باشد.

      گواهی بازرسی چیست ؟

      توضیحات زیر مربوط به اخذ گواهی استاندارد یا (COI)   جهت واردات کالا و ترخیص کالا های که مشمول شرایط استاندارد می باشد. جهت ترخیص کالا و کالاهای وارداتی عموما به ۲ دسته تقسیم می شوند:

      1. کالاهای وارداتی مشمول مقررات استاندارد و اجباری
      2. کالاهای وارداتی غیر مشمول

      جهت ترخیص کالایی که مشمول استاندارد اجباری می باشد ارائه گواهی بازرسی یا certificate of inspection مورد نیاز می باشد  در صورت نیاز میبایست از کالاها در مبدا یا در مقصد مورد بازرسی قرار گیرد و در صورت انطباق جهت ترخیص کالا  صورت پذیرد در ترخیص کالا یا فرایند ترخیص کالا اخذ گواهی بازرسی قبل از حمل پیشنهاد می گردد. شرکت ترخیص کالا با داشتن مدارک مزبور  به ترخیص کالا ، و گواهی بازرسی مربوط  به آن کالا ، می تواند اقدامات لازم را جهت ترخیص کالا در اسرع وقت باتوجه به اهداف آن شرکت انجام دهد.

  • ترخیص کالا در اسرع وقت

    ترخیص کالا در اسرع وقت و تحویل به موقع آن همواره یکی از دغدغه های تجار و بازرگانان می باشد، چرا که پس از ترخیص کالا می توان قیمت تمام شده کالای وارداتی را محاسبه نمود. همچنین ترخیص کالا از گمرکات کشور جهت صدور به کشورها نیز یکی از ارکان اصلی صادرات کالا است که معمولا سریع تر و کم هزینه تر از واردات کالا می باشد. در این زمینه اطلاع دقیق از گمرکات کشور هدف همواره به صادرکننده کمک مضاعفی می نماید. ترخیص کالا در اسرع وقت از این لحاظ حائز اهمیت است که بازرگانان و شرکت های تجاری می بایست برای جلوگیری از ضرر و زیان و رسیدن به سوددهی ، امور گمرکی و ترخیص کالاهای مدنظر خود را باید در اسرع وقت انجام دهند؛ بنابراین برای ترخیص کالا در اسرع وقت  نیاز به ترخیص کاری دقیق ، خبره ، فعال و امانتدار دارند که روند خدمات و تشریفات گمرکی آنها را پیگیری کند.

دیدگاه خود را بیان کنید

You must be logged in to post a comment.*