ثبت سفارش واردات کالا و ثبت سفارش کالا

ثبت سفارش واردات کالا در سامانه ثبت سفارش وزارت بازرگانی ( سامانه جامع تجارت )

از قدیم با احداث جاده ابریشم، ایران یکی از مهم ترین مراکز تجاری در دنیا به شمار میرفت.  با پیشرفت علم و تغییر شیوه های کسب و کار، قوانین حاکم بر تجارت کالا تغییر کرد.  از جمله این تغییرات می توان به سیر تحول واردات کالا اشاره نمود. در گذشته اعلام نیاز به کالا یا خدمات لازمه ورود آن به کشور بوده است. اما اکنون علاوه بر نیاز به فاکتور، عوامل دیگری بر این امر تاثیرگذار می باشند. با تکامل دانش بشری و تقسیمات جغرافیایی قوانین صادرات و واردات کالا به مرزهای کشور با نظارت دقیق تری  اجرا می شوند.

می توان به نقش و اهمیت ثبت سفارش کالا در ثبت سفارش در واردات کالا پی برد. واردات (Import) عبارت از ورود کالا یا خدمات از یک کشور به کشور دیگر است.

ثبت سفارش کالا یک نوع مجوز برای واردات کالا های خارجی به کشور است که در سامانه وزارت بازرگانی ( سامانه جامع تجارت ) ثبت می گردد.  اخذ پیش فاکتور از فروشنده و ثبت سفارش از مراحل ابتدایی فرایند واردات کالا می باشد. ثبت سفارش کالا مجوزی است که توسط سازمان توسعه تجارت صادر میشود و  روی آن شماره ایی ۸ رقمی که مربوط به مجوز است به همراه تاریخ مجوز ثبت سفارش واردات کالا همراه شماره و تاریخ پروفرما و نام شرکت وارد کننده، درج شده است.

افراد و تجاری که متقاضی ثبت سفارش چه  حقیقی و یا حقوقی هستند می توانند با مراجعه به سایت ntsw ثبت نام کنند و فرایند ترخیص کالا از گمرک خود را انجام دهند. همچنین برای آشنایی با نحوه ترخیص کالا می توانید از شرکت بازرگانی محورنشان شرق مشاوره های لازم را بگیرید.

ثبت سفارش کالا در سایت سامانه جامع تجارت

ثبت سفارش کالا در سایت سامانه جامع تجارت : لازمه واردات کالا به کشور اخذ مجوز واردات از نهادهای مربوطه می باشد. سازمان توسعه تجارت یکی از زیر مجموعه های وزارت صنعت، معدن و تجارت می باشد که مسئول نظارت بر واردات کالا است. واردات هرگونه کالا به کشور مستلزم ثبت دقیق مشخصات آن می باشد. این عمل را ثبت سفارش واردات در ntsw می نامند که عبارت از ثبت کالا جهت واردات قطعی به کشور است.

سامانه ثبت سفارش واردات به منظور کنترل واردات به کشور راه اندازی شده است. خدمات ارائه شده اعم از ثبت، پیگیری، ویرایش و پرداخت انجام می پذیرد. ارتباط  این سیستم با نهادهای بانک مرکزی، گمرک و اداره امور مالیاتی و … موجب شفاف سازی ورود کالا به کشور و ارائه آمار دقیق می باشد و اعمال قوانین مربوط به واردات کالا به روشی کاملا کارشناسانه و به روز انجام می گیرد. علاوه بر کنترل و رصد واردات کالا دولت  و اتاق های بازرگانی می توانند از درآمد حاصل از ثبت سفارش در سامانه ثبت سفارش عوایدی داشته باشند.

مدت زمان اعتبار ثبت سفارش کالا و ثبت سفارش واردات کالا

لازم به ذکر است که مدت اعتبار ثبت سفارش ۶ ماه می باشد و بازرگان باید ظرف این مدت نسبت به واردات کالا به کشور اقدام نماید. البته این مدت با پرداخت کارمزد و رعایت مقررات قابل تمدید می باشد. در مورد ثبت سفارش با اعتبار اسنادی زمان مورد نظر تا ۲۴ ماه قابل افزایش خواهد بود.

واردات و صادرات در کشورمان دارای یک سری فرایند ها  می باشد. در این حین باید مجوز ها و اسناد درخواستی توسط گمرک  تهیه شود. تمامی افراد در فضای تجارت بین الملل باید با قوانین و مقررات واردات و صادرات آشنا باشند.

مجوز ثبت سفارش کالا در وزارت بازرگانی ( سامانه ثبت سفارش )

واردات و صادرات کالا در ایران دارای رویه های قانونی می باشد. هر شخصیت حقیقی و یا حقوقی که در زمینه تجارت بین المللی فعالیت می نماید باید با قوانین و مقررات واردات و صادرات آشنایی لازم را داشته باشد.بر اساس قانون امور گمرکی مصوب ۱۳۹۰تمام کالاهایی که قرار است وارد مرزهای گمرکی ایران شود و یا از آن خارج گردد می بایست از گمرک جمهوری اسلامی ایران عبور کرده و مجوزهای لازم جهت ورود و خروج را دریافت کند  در غیر این صورت کالای قاچاق به حساب خواهد آمد.

ترخیص کالا از گمرک مراحل مختلفی دارد که اولین مرحله آن دریافت مجوز ثبت سفارش کالا از سامانه  و ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت ایران است. همانطور که از اسم این مجوز مشخص است، مجوز ثبت سفارش باید قبل از واردات کالا پیش از گمرک در زمانی که خریدار پیش فاکتور را تایید نکرده است دریافت شود تا در صورتی که مجوز صادر نشد، وارد کننده متضرر نگردد. در صورتی که مجوز ثبت سفارش کالا صادر شود وارد کننده حق دارد که سفارش خود را به فروشنده نهایی کند.
بر اساس ماده ۸ قانون واردات و صادرات کشور تمامی واردکنندگان بعد از دریافت پروفرما باید اقدام به دریافت مجوز ورود یا ثبت سفارش کالا نمایند.

متن ماده این ماده عبارت است از:
واردکنندگان کالاهای مختلف اعم از دولتی و غیر دولتی جهت واردات و ثبت سفارش در سامانه جامع ثبت سفارش باید منحصرا به وزارت صنعت، معدن و تجارت مراجعه نمایند.
مجوز ثبت سفارش در حقیقت مجوز وزارت صنعت، معدن و تجارت برای واردات کالا به کشور می باشد. پس بهتر است واردکننده بعد از اخذ مجوز اقدام به پذیرش پروفرما کند تا مشکلی بابت ممنوع الورود بودن کالا به کشور نداشته باشد. این موضوع بسیار حائز اهمیت می باشد و در آیین نامه اجرایی قانون مقررات واردات و صادرات مصوب ۶/۲/۱۳۷۳ نیز مورد تاکید قرار گرفته و واردات کلیه کالاهای قابل ورود به کشور اعم از این که وارد کننده از بخش دولتی یا غیر دولتی باشد به استثنای موارد زیر منوط به ثبت سفارش و اخذ مجوز ورود از وزارت بازرگانی است.

موارد دیگری بیان شده است:
۱- کالاها ی مورد مصرف مرز نشینان که به تفصیل در آیین نامه قانون مقررات صادرات و واردات بیان شده است که مشتمل بر ۴۶۱ عنوان می باشد، اغلب مصرف روزمره این خانوار ها می باشند.
۲- کالاهای نظامی و اتمی با تایید مسئولان مربوطه
۳- کالاهای مسافری علاوه بر وسایل شخصی و استفاده شده می تواند تا ۸۰ دلار برای یک دفعه در طول سال برای هر فرد صورت پذیرد که در صورت بیشتر شدن از این مقدار کالای وارداتی دارای معافیت نمی باشد ولی فرد وارد کننده باید تا دوبرابر مبلغ سود بازرگانی کالا را جهت ترخیص از گمرک بپردازد، البته اینکه کالا نباید تجاری محسوب گردد نیز شرط می باشد.
۴- اگر کالایی به وسیله پست به کشور وارد شود تا سقف پنجاه دلار از پرداخت معاف است البته شرط تجاری نبودن نیز باید منظور گردد.
۵- نمونه های وارداتی آنطور که گمرک آن ها را نمونه تولیدی یا تجاری به حساب آورد.
مجوز ثبت سفارش به صورت الکترونیکی و اینترنتی صادر می شود و واردکنندگان باید برای دریافت این مجوز به پایگاه اینترنتی سیستم مدیریت ثبت سفارش واردات مراجعه کنند. در این سامانه متقاضی اطلاعات درخواست شده مانند مشخصات کالا، مقدار، قیمت، روش حمل، مبدا و مقصد حمل، نوع پرداخت، اطلاعات مربوط به فروشنده و … را وارد کرده و اقدام به اخذ مجوز ثبت سفارش می نماید.

دیدگاه خود را بیان کنید

You must be logged in to post a comment.*