حمل و نقل هوایی

انتقال محموله ها از دروازه های حمل و نقل مسافری و تجاری به هر کجا که هواپیماها قادر به پرواز و فرود آمدن باشند، را حمل و نقل هوایی می نامند. حمل و نقل هوایی برای اولین بار در سال ۱۹۱۱ برای حمل مرسولات پستی مورد استفاده قرار گرفته است. ویژگی های انتقال سریع السیر حمل و نقل هوایی، آن را به عنوان گزینهء با ارزشی برای حمل کردن محموله های حساس نسبت به زمان، به تقریباً هر کجای دنیا، مطرح می نماید. واردات از طریق حمل و نقل هوایی همچنین مزیت داشتن سطح بالایی از امنیت نظیر کنترل فرودگاه بر نقل و انتقالات هوایی که بطور جدی مدیریت می شود را ارائه می دهد.

حمل هوایی معمولا برای کالاهایی انجام می شود که دارای ارزش بالا و حجم کم باشند. بطور معمول حمل هوایی کالا به صدور بارنامه هوایی یا به اصطلاح Air way bill توسط شرکت حمل و نقل یا   forwarder یا carrier صورت می پذیرد. در مواردی که بار مورد نظر بزرگ باشد می توان هواپیما را بطور کامل اجاره نمود یا به اصطلاح آن را charter کرد و اگر بار مورد بحث تمام هواپیما را اشغال نماید می توان بخشی از هواپیما را اجاره کرده که در این صورت به آن split charter می گویند.

مزایای استفاده از حمل هوایی

تحویل فوری : اکثر فرودگاه های موجود در سطح جهان با یکی دو ساعت پرواز در دسترس می باشند و همین سبب می شود تا سرعت تحویل افزایش یافته و از بروز خطراتی نظیر سرقت و بروز صدمه به کالا ممانعت به عمل آید. این در حالیست که تحویل کالا به مقاصد دور دست با استفاده از حمل دریایی و یا حمل زمینی ممکن است هفته ها به طول انجامد. حمل کالاهای فاسد شدنی و داروهایی که زمان مصرف کوتاه تری دارند، معمولا از این طریق انجام می شود.

امنیت بیشتر : چون در حمل هوایی اقدامات بسیاری برای امنیت پرواز انجام می شود به همین دلیل حمل کالا از این طریق از اطمینان بیشتری در برابر خطرات و صدمات احتمالی و سرقت، برخوردار است.

بسته بندی محدودتر : به لحاظ وجود امنیت بیشتر و نیز تحویل سریعتر حمل هوایی کالا نیازمند بسته بندی محدود تری است. بسته بندی کمتر به معنی محدودتر شدن هزینه های بسته بندی و کارگری است.

حق بیمه کمتر : چون حمل هوایی نسبت به حمل زمینی و دریایی از امنیت و سرعت بیشتری برخوردار است نوع حق بیمه یا به اصطلاح  insurance premium کمتر خواهد بود.

مشتریان حمل و نقل هوایی

مشتریان حمل و نقل هوایی بازرگانانی هستند که غالبا کالاهایی با وزن و ابعاد کم ولی ارزش بالایی حمل میکنند. یا به هر نحو نیاز دارد که کالای خود بنا به شرایط زمانی در کوتاه ترین زمان ممکن در مقصد باشد. عده از این واردکنندگان عبارتند از:

– واردکنندگان موبایل، قطعات موبایل و اکسسوری های وابسته به آن.
– واردکنندگان لپ تاپ ، قطعات کامپیتری و لوازم وابسته به آن.
– واردکنندگان فلش مموری،هارد های اکسترنال و پاوربانک ها.
– واردکندگان مواد دارویی و لوازم پزشکی که باید در سریع ترین زمان ممکن به مقصد برسد.
– واردگنندگان تجهیزات پتروشیمی.
– وارد کنندگان کالاهای فاسد شدنی.
– واردکنندگان قطعات خودرو لوکس.
– واردگنندگان قطعات الکترونیکی.

آخرین مطالب وبلاگ

واردات تاکسی برقی

مدیرعامل سایپا، درباره ورود گروه خودروسازی سایپا به خودروهای  برقی گفت در مورد خودروهای الکتریکال دومسیر را همزمان طی می‌کنیم. یکی از...

اخبار خودرو ادامه مطلب
واردات خودرو دست دوم

قانون طرح ساماندهی صنعت و بازار خودرو

ابلاغ آیین‌نامه صنعت خودرو تا ماه آینده  احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت اعلام کرد تزریق اعتبارات به پروژه های عمرانی کشور در...

اخبار خودرو ادامه مطلب