رشد واردات و صادرات ایران حتی در زمان کرونا
محدودیت های مرزی در پی همه گیری کرونا سبب شد که حتی برخی از کالاهای ضروری در گمرک توقیف شده و میزان واردات و صادرات در بسیاری از کشورها روند منفی داشته باشد. با این حال، صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده است کشور ایران در سال ۲۰۲۰ روند مثبتی در زمینه واردات و صادرات خواهد داشت.
به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، رشد صادرات و واردات کالا در دوران کرونا کمی پیچیده خواهد بود. محدودیت های مرزهای زمینی و کاهش مصرف بعضی از کالاها مانند مواد غذایی و کاهش قیمت جهانی مشتقات نفتی در زمان همه گیری کرونا از دلایل اصلی کاهش واردات و صادرات کالاها در کشورها می باشد.
کشور ایران، بر اساس آمارها در سال ۲۰۱۵ رشد چشمگیر ۵۰ درصدی را در صادرات تجربه کرد؛ اما این نرخ به شدت کاهش یافت و تنها طی ۲ سال به صفر رسید (۲۰۱۷). در سال ۲۰۱۹ نرخ رشد صادرات ایران به منفی ۳۵ رسید که نشان دهنده کاهش بسیار چشمگیر صادرات کشور است.
با این حال طبق پیش بینی صندوق بین المللی پول، صادرات کشور در سال ۲۰۲۰ رشدی مثبت و در حدود ۱۶ درصد را تجربه خواهد کرد.
این در حالی است که صادرات بسیاری از کشورها در پایان ۲۰۲۰ یا کاهش یا بدون تغییر باقی می ماند. با این حال پیش بینی می شود تا سال ۲۰۲۵ نرخ رشد صادرات ایران به رقم صفر میل کند.
از سوی دیگر، واردات کالاها نیز نوسانات قابل توجهی را در سال های گذشته تجربه کرده است. در کشور ایران واردات کالا در سال ۲۰۱۹، ۳۰ درصد نسبت به سال ۲۰۱۸ کاهش یافت و پیش بینی می شود در سال ۲۰۲۰ این رقم، مثبت و به ۱۰ درصد برسد. این در حالی است که سال ۲۰۲۱ سالی منفی برای واردات کشور پیش بینی شده است.