صادرات ایران

مهم ترین صادرات ایران، محصولات و مشتقات نفتی و شیمیایی

از جمله مهمترین گروه کالایی صادرات ایران که سهم بیشتری نیز در میزان صادرات دارد، محصولات و مشتقات نفتی و شیمیایی می باشد.

میعانات گازی

میعانات گازی که در چهار ماهه نخست سال ۹۷ بیشترین میزان صادرات را داشته است، از مهمترین صادرات ایران می باشد. این محصول با سهمی بیش از ۱۷ درصد توانسته است رتبه اول را در صادرات ایران به خود اختصاص دهد.

روغن های سبک و فرآورده های آن به غیر از بنزین

روغن های سبک و فرآورده های آن به غیر از بنزین که از جمله مهمترین صادرات ایران محسوب می شود، با سهمی حدود ۸۱/۳ درصد از کل صادرات ایران توانسته است رتبه دوم را از میان کالاهای صادراتی ایران به خود اختصاص دهد.

پلی اتیلن گرید فیلم

از مهمترین صادرات ایران پلی اتیلن گرید فیلم است، که در سال ۹۷ با سهمی حدود ۶/۳ درصد از کل صادرات ایران توانست در جایگاه سوم محصولات صادراتی ایران قرار بگیرد.

پروپان مایع

رتبه چهارم در کالاهای صادراتی ایران متعلق به پروپان مایع، از مهمترین صادرات ایران به سایر کشورهای جهان است، که در میان کالاهای صادراتی ایران، دارای سهمی حدود ۳۲/۳ درصد است.

متانول

از جمله مهمترین صادرات ایران در سال ۹۷ متانول می باشد، که در میان کالاهای صادراتی ایران در جایگاه پنجم قرار گرفته است و سهمی حدود ۱۷/۳ درصد را از ارزش کل صادرات ایران به خود اختصاص داده است.

صادرات مواد معدنی و مصالح ساختمانی

ایران در زمینه صادرات مواد معدنی و مصالح ساختمانی فعالیت بسیار زیادی دارد و سالانه مقادیر بسیار زیادی سنگ آهن، خاک سرخ، سنگ مس، سنگ مرمر، سنگ روی، سنگ گچ، کرومیت، نمک طعام، سرامیک، شن و ماسه، سیمان، استرانسیوم و آجرهای تزئینی به کشورها دیگر صادر می کند و درآمد قابل توجهی از آن به دست می آورد. در سال ۹۶ ایران مقدار قابل توجهی از مصالح ساختمانی و کالاهای معدنی همچون سیمان، کاشی، سرامیک، آجر، کفپوش و سنگ کچ را به کشورهای عراق، ترکیه، افغانستان، امارات و چین صادر کرده است.

صادرات محصولات کشاورزی و دامی

ایران یک کشور فعال در زمینه صادرات محصولات کشاورزی به سراسر دنیا می باشد، کالاهای کشاورزی و دامی همچون میوه های تازه و خشک، مغز بادام، کشمش، سبزیجات، کتیرا، زیره، پسته، زعفران، انگور، هندوانه، سیب، خرما، انجیر، ماهی، خاویار، میگو، کرک، پوست و چرم، کراست و روده از جمله مهم ترین صادرات ایران به حساب می آید. از میان محصولات فوق، پسته، خرما، پوست و زعفران ایرانی از محبوبیت فراوانی برخوردار هستند، بنابراین سود فراوانی را نصیب ایران می کنند.

کالاهای سنتی و صنایع دستی

از محصولات صادراتی که در دسته کالاهای سنتی و صنایع دستی قرار می گیرند و از مهمترین صادرات ایران می باشند می توان به فرش دستی، انواع گلیم، مسگری، گلابتون، سفالگری، قلمکاری و … اشاره کرد. در این بخش فرش دستی ایرانی بیشترین رقم صادرات را به خود اختصاص داده است. از جمله کشورهایی که فرش ایرانی وارد می کنند عبارتند از آمریکا، آلمان، ایتالیا، امارات، لبنان، سوئیس، فرانسه، ژاپن، انگلستان و …  ایران در این زمینه توانسته ۲۷۳ نشان یونسکو دریافت کند که از جمله آنها می توان کلاه نمدی، سراجی سنتی، دولچه دوزی، پارچه بافی، حوله بافی، مسگری، گلابتون سازی، قلمکاری، نساجی سنتی، عبا بافی، گلیم و … را نام برد.

حدود ۴۶۰ رشته در زمینه صنایع دستی در جهان وجود دارد که حدود ۳۷۰ رشته از آن در ایران وجود دارد. بنابراین می توان گفت ایران در زمینه صادرات صنایع دستی از پتانسیل فراوانی برخوردار است که می تواند با برنامه ریزی دقیق میزان صادرات آن را افزایش دهد.

صادرات  کالاهای صنعتی

از جمله مهمترین صادرات ایران در بخش صنعتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

رادیو، تلویزیون و وسایل ارتباطی

از مهمترین کالاهای صادراتی صنعتی می توان به رادیو، تلویزیون و وسایل ارتباطی اشاره کرد که در سال ۹۶ این سه کالا از لحاظ میزان صادرات در جایگاه اول این بخش قرار داشتند.

کاغذ و محصولات کاغذی

صادرات کاغذ و محصولات کاغذی با رشد ۷۱ درصدی نیز از جمله کالاهای صنعتی هستند که به کشورهای مختلفی صادر می شوند.

مبلمان

صادرات مبلمان، دسته ای دیگر از کالاهای صنعتی در سال های گذشته با افزایش چشمگیری رو به رو بوده است.

صادرات توتون و تنباکو

توتون و تنباکو که در شهرهای همچون آذربایجان غربی، گیلان، کردستان، گلستان، مازندران و … کشت می شود، در کشورهای همجوار و همسایه ایران همچون روسیه، ترکیه، عراق، افغانستان و … دارای بازار مناسبی است. بنابراین بیشترین میزان صادرات آن نیز به این کشورها می باشد.

انواع بستنی، شیرینی و شکلات

صادرات شیرینی و شکلات در سال ۹۷ با رشدی ۲۳ درصدی رو به رو بوده است که این میزان از رشد نشان دهنده افزایش محبوبیت شیرینی و شکلات ایرانی در بین مردم سایر کشورهای جهان و در نتیجه افزایش صادرات آن بوده است.

نساجی و پوشاک

در زمینه نساجی و پوشاک نیز میزان صادرات در سال ۹۷ رشدی ۲۶ درصدی داشته است. این میزان از رشد نشان دهنده پتانسیل موجود در این زمینه است که باید با برنامه ریزی و آگاهی میزان آن را افزایش داد.

از جمله اقلام صادراتی دیگر که در سال های اخیر درآمدهای بالایی را نصیب ایران کرده است می توان به محصول نیمه تمام از آهن و فولاد، هیدروکربونهای گازی شکل مایع شده، اتیلن گلیکول، بوتان مایع شده، سایر گازهای نفتی و … اشاره کرد. این محصولات توانسته اند بخش قابل توجهی از صادرات ایران را به خود اختصاص دهند.

نحوه صادرات کالا

چگونگی و نحوه صادرات کالا شامل فرآیند ها و مراحل قانونی خاصی است که شخص یا شرکت صادرکننده ملزم به رعایت آن ها می باشد. نحوه صادرات کالا به صورت مرحله به مرحله است و مانند هر فعالیت تجاری دیگری باید با برنامه ریزی اصولی صورت گیرد و در کنار آن از علم روز دنیا نیز بهره مند بود تا توانست در بازار های خارجی که از حساسیت های خاص خود برخوردار است به موفقیت دست یافت.

صادرات به روسیه

روسیه به دلیل قرار گرفتن در حاشیه‌ی‌ دریاچه‌ی خزر و نزدیک بودن به ایران از نظر مسافت، از ظرفیت مناسب و بالایی برای صادرات، خصوصاً صادرات خرما، محصولات کشاورزی و صادرات پسته برخوردار است. به منظور صادرات کالا به روسیه ، باید بر اصول مذاکرات تجاری و قواعد صادرات مانند بازاریابی بین المللی، توانایی در عقد قراردادهای بین المللی تسلط کامل داشت تا بهترین نتیجه برای طرفین حاصل گردد.

صادرات به قطر

قطر یکی از کشورهای بسیار ثروتمند است که به دلایل سیاسی و کمبود زمین‌های زراعتی، سالانه کالاهای بسیار زیادی را از کشورهای همسایه وارد میکند، نزدیکی این کشور به ایران و پتانسیل بالای ایران در زمینه کشاورزی و صنعتی باعث شده که تاجران زیادی به دنبال صادرات به قطر باشند.

صادرات به ترکیه

کشور ترکیه یک کشور هدف صادراتی برای ایران محسوب می شود و در سال ۲۰۱۷ ، صادرات به ترکیه از کشور ایران با یک رشد خوب رو به رو بوده و می توان گفت بازرگانان ایرانی توانسته اند در برخی زمینه ها مانند صادرات صیفی جات و خشکبار موقعیت های خوب تجاری برای خود کسب کنند. از مهمترین کالاهای صادراتی به ترکیه می توان به صادرات خشکبار، سنگ، زعفران و پسته اشاره کرد.

صادرات به عمان

بسیاری از تولیدکنندگان و خدمات دهندگان ایرانی به دنبال یک شرکت صادرات به عمان مطمئن برای صادرات محصولات و خدمات خود هستند تا بتوانند به بازار این کشور همسایه دسترسی داشته باشند. بیشتر شرکت های فعال در زمینه صادرات به عمان در بندرعباس فعال هستند که به صورت هفتگی اقدام به صدور کالا با کشتی به این کشور می کنند.

صادرات به آذربایجان

کشور آذربایجان یکی از همسایگان ایران است و از مهمترین بازارهای صادراتی ایران نیز به شمار می‌‌رود. صادرات به آذربایجان در طی چند سال اخیر روبه پیشرفت بوده است، این کشور در طی این سالها با بررسی مشکلات و موانعی که وجود داشته اقدام به تغییراتی در قوانین بانکی و همچنین رفع موانع واردات و تبدیل سازمان های دولتی به خصوصی نموده است.

صادرات به کویت

در کویت اگر اتباع خارجی قصد فعالیت کردن تجاری و صادرات به کویت را داشته باشند باید از طریق یک تابعیت کویتی روند صادرات کالاها را انجام دهند. یعنی در کل می توان گفت فقط شرکت های کویتی و شرکت هایی که در کشور کویت ثبت شده اند اجازه واردات کالا به این کشور را دارند.

صادرات به عراق

ایران به عنوان یکی از مهم ترین تامین کنندگان محصولات غذایی به عراق شناخته می شود و صادرات میوه به این کشور در ایران رواج بسیار زیادی دارد. از آنجا که ایران با این کشور مرزهای مشترک دارد، صادرات به عراق به یک گزینه عالی برای تجارت تبدیل شده است.

صادرات به فرانسه

در واقع بهتر است بدانید که صادرات به فرانسه دارای مراحل خاصی است که روی هر یک از کالاها باید آن مراحل را به اجرا درآورید. شرکت های بازرگانی می توانند لیست کالاهای صادراتی ایران به فرانسه را به شما ارائه دهند تا بتوانید انواع کالاهای مناسب را برای صادرات به این کشور آماده کنید.

صادرات به پاکستان

لازمه ی موفقیت در زمینه ی صادرات به پاکستان، شناسایی محصولات پرطرفدار در این کشور است، به همین جهت بسیاری از بازرگانان و تاجران اقدام به صادرات کاشی و سیب درختی به پاکستان می کنند، چرا که سود حاصل از فروش و صادرات این دو کالا بسیار زیاد است و شما می توانید در حجم و تعداد بسیار بالا، آنها را به پاکستان صادر کنید.

صادرات به کانادا

ایران با تولید سالانه بیش از یک میلیون و دویست هزار تن خرما یکی از بزرگترین کشورهای تولید کننده خرما در جهان بوده و سالانه مقادیر زیادی از خرما را به کشورهای دیگر از جمله کانادا ارسال می کند. به صورت کلی میتوان گفت که ایران یکی از بزرگترین کشورهای صادرکننده محصولاتی مانند فرش، خرما، پسته و انجیر خشک به کانادا می باشد و این صادرات عمدتا از راه های دریایی و هوایی صورت می گیرد.

صادرات به هند

کشور هند به دلیل جمعیت بسیار زیاد و وسعت بالای خود یکی از کشورهایی می باشد که به مواد اولیه و کالاهای بسیار زیادی نیاز دارد. بر همین اساس این فرصت خوبی برای تاجران و بازرگانان می باشد که سود خوبی از صادرات کالاهای خود به دست آورند. برای موفقیت در زمینه صادرات به هند شما باید اطلاعات کافی در خصوص لیست کالاهای صادراتی به این کشور داشته باشید، در حال حاضر صادرات زعفران، بادام و خرما به هند بسیار رایج است و بهترین انتخاب برای صادرات به حساب می آیند.

صادرات به اتریش

از نکات بسیار مهمی که در صادرات به اتریش باید در نظر گرفت این است که وارد کنندگان و مشتریان کالاهای گوناگون به دلیل اینکه سال ها واردات به اتریش انجام می شود به کالای با کیفیت آشنایی کامل پیدا کرده اند و قبل از ورود کالا به بازار این کشور به نوع بسته بندی و کیفیت آن توجه ویژه می شود.

مهمترین کشورهای وارد کننده کالاها و محصولات ایرانی کدام کشورها هستند؟

از جمله مهمترین مقاصد صادراتی ایران و به عبارت دیگر مهمترین خریداران کالاها و محصولات ایرانی می توان به ترتیب کشورهای عراق، چین، امارات و افغانستان را نام برد. البته به جز کشورهای نام برده فوق، کشورهای بسیاری نیز محصولات و کالاهای ایرانی را خریداری می-نمایند که از جمله آنها می توان به ترکیه، پاکستان، گرجستان، جمهوری آذربایجان و … اشاره کرد.

دیدگاه خود را بیان کنید

You must be logged in to post a comment.*