صادرات توتون
صادرات توتون به هر کشوری انجام نمی شود و اصلا شاید بهتر است که فقط یک سری کشورهای خاص که متقاضی واردات توتون به حساب می آیند. مهم ترین کشورهای که برای سفارش توتون در حجم بسیار زیاد متقاضی هستند، کشورهای عربی همچون امارات و ترکیه می باشند. چرا که مصرف قلیان و سایر دخانیات در این کشورها بسیار رایج است اصلا یکی از تفریحات عرب ها همین مصرف توتون می باشد. با این حال حتی برای صادرات توتون به این کشورها نیز، قوانین و محدودیت های خاصی وجود دارد که اگر یک تاجر و یا شرکت تجاری بتواند بر این شرایط تسلط کافی داشته باشد، می تواند به سود خوبی از صادرات توتون دسترسی پیدا کند. در ادامه درباره ی شرایط صادرات توتون به کشورهای دیگر، برایتان بیشتر توضیح خواهیم داد.
نقش بازاریابی در صادرات توتون
نه تنها برای صادرات توتون، بلکه برای صادرات هر محصول دیگری، بازاریابی یکی از مهم ترین گزینه ها می باشد. شما ابتدا باید بدانید که چه کشوری متقاضی محصول صادراتی شماست و باید تشخیص دهید که در همان کشور متقاضی، خریداران محصول شما کدام ها هستند. برای یک بازاریابی درست و اصولی شما نیاز است که به لیست تجار کشور مورد نظرتان، دسترسی داشته باشید تا در بین آن ها تاجران و شرکت های بازرگانی که هم سو با زمینه ی فعالیت تجاری شما، فعالیت می کنند را شناسایی نمایید و سپس برای شروع معامله استارت بزنید. علاوه بر این موضوع، شما باید زبان کشور مقصد را خوب بلد باشید و یا از نماینده ای کمک بگیرید که به زبان کشور مورد نظر تسلط کافی داشته باشد تا بتواند در مذاکرات دو طرفه، بحث را به خوبی مدیریت نماید. بنابراین، یک بازاریابی خوب می تواند فواید بسیار زیادی برای تجارت شما داشته باشد.
تاثیر مثبت کیفیت بسته بندی بر روی صادرات توتون
اینکه توتون در بهترین کیفیت خودش در مسیر صادرات قرار بگیرد، می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی نتیجه ی کار داشته باشد. توتونی که برای مصرف به کار می رود باید بسیار با کیفیت باشد. در واقع مهم ترین عاملی که می تواند کیفیت توتون را پایین بیاورد، رطوبت است. اگر محموله ی شما در معرض رطوبت قرار بگیرد شما متحمل ضررهای زیادی خواهید شد.
اکثر تولید کنندگان توتون باید تلاش کنند تا از باکیفیت ترین مواد اولیه برای تولید این محصولات استفاده کنند چون در غیر این صورت، نمی توانند برای صادرات محصول تولید شده ی خود اقدام نمایند. یکی از مهم ترین چیزهایی که می تواند کیفیت توتون را حفظ کند، نوع بسته بندی آن است. یک بسته بندی خوب برای انواع توتون ها می تواند هم در حفظ کیفیت توتون و هم در مارکتینگ آن تاثیر بسیار زیادی بگذارد.
صادرات توتون به برخی از کشورها به صورت فله ای انجام می شود. طبیعتا قیمت توتون های فله ای به نسبت توتون های بسته بندی شده، کمتر است. اما طبیعتا در نظر داشته باشید که گاهی ممکن است بسته هایی با مقادیر بسیار بالا، در بازارهای کشور مقصد مورد استقبال قرار نگیرد و آن ها به دنبال بسته بندی هایی با مقادیر کم تر باشند. معمولا باید بر روی هر بسته بندی درج شود که چه میزان از محصول داخل آن قرار دارد. البته خیلی از شرکت های هستند که توتون را به صورت فله خریداری می کنند و سپس در کشور خودشان و با برند خاص خودشان روانه ی بازار می کنند.
در نهایت شما باید به شیوه ای که برای ارسال محموله ی حاوی تنباکو هست هم دقت داشته باشید. یعنی بدانید که کدام راه است که کمترین آسیب را به محموله های تنباکو و توتون می رساند. عموما نحوه ی حمل و نقل محموله به عهده ی خود کشور مقصد است و طی توافقات تعیین می شود که این محموله از چه طریقی ارسال شود. در نهایت مهم ترین بخش صادرات توتون، صدور فاکتور پروفرما می باشد. در این فاکتور شما ابتدا تمامی مشخصات مربوط به محموله و جزئیات مربوط به آن را نوشته و برای خریدار ارسال می نمایید و او پس از بررسی جوانب مختلف اطلاعات ذکر شده، فاکتور را امضا می کند. اما باید دقت کنید که در موقع صادرات محموله، همه چیز باید دقیقا بر طبق شرایطی انجام شود که در فاکتور پروفرما درج شده است. در غیر این صورت، خریدار می تواند محموله را عودت دهد. پس اگر شما تمایل دارید که در زمینه ی صادرات توتون فعالیت کنید، بهتر است قبل از هر چیزی درباره ی مجوزها و مقررات آن تحقیق کرده و از شرکت های مشاوره تجارت توتون و غیره، نیز مشاوره های لازم را دریافت کنید.